Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Telefoon +31 641355519

 

Over ons werk

Waterfilterproject / Over ons werk

01Missie en visie

De missie van 2018 is opgezet door TitanE. Tom Tehupuring had enig veldwerk gedaan en gedegen onderzoek verricht op Saparua. Haria het grootste dorp (kampung) op Saparua werd uitgekozen om mee te doen aan de pilot. Het doel was om 200 minderbedeelde gezinnen te helpen aan schoon drinkwater.

Schoon drinkwater is tot op heden helaas niet overal toegankelijk voor iedereen. Dit kunnen we ons niet voorstellen maar ruim 884 miljoen mensen leven in deze realiteit. Betrouwbaar en schoon drinkwater is niet vanzelfsprekend en wij vinden dat iedereen dit zou moeten hebben. Daarom willen we de minder bedeelden in Haria helpen om hun leven draaglijk te maken. Schoon drinkwater betekent ziektes, slechte hygiëne voorkomen. Schoon drinkwater heeft invloed op alles in je leven!

02Vrijwilligersproject waterfilters Haria (Molukken, eiland Saparua).

Het doel van de pilot was nog niet bereikt. We besloten ons er tegenaan te bemoeien. Fase 1 werd door TitanE gerealiseerd. Zij hebben 44 waterfilters gedoneerd en geplaatst in Haria. Rowena Latupeirissa die ook haar roots in Haria heeft, liep een marathon en heeft met het geld wat ze heeft opgehaald een donatie gedaan. Zo is alles begonnen.

In verband met onze geplande vakantie naar de Molukken (Maluku), besloten we er een werkvakantie van te maken. We gingen ons committeren aan dit mooie project om mee te helpen het doel te verwezenlijken. Hoe mooi is het als je je medemens kunt helpen? Hoe geweldig is het om mensen blij te maken? Wij raakten hierdoor enorm gemotiveerd. It’s all about love.

Drie weken voor vertrek hebben we met hulp van onze netwerk donaties opgehaald. Collega’s, opdrachtgevers, ondernemers, familie en vrienden hebben dit project een warm hart toegedragen. En ook het netwerk van vrienden droeg een steentje bij. We zijn een ieder ontzettend dankbaar. Zonder uw hulp was het niet gelukt. 

Het doel van de pilot is in 2018 bereikt maar er zijn nog 500 gezinnen die hulp nodig hebben. De pilot was zeker een succes, de inwoners van Haria (Harianezen) hebben het er nog steeds over. Het voelt goed en smaakt naar meer om ons medemens te helpen. Dit doen we graag samen met u!