Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Telefoon +31 641355519

 

Blog

Waterfilterproject / Algemeen  / Bezoekje aan de Pauds

Bezoekje aan de Pauds

We willen een apart kopje wijden over onze bezoekjes aan de pauds.

Paud betekent peuterspeelzaal. We hebben 30 kilo bouwblokjes gedoneerd gekregen van Biobuddi voor een aantal pauds in Haria en Werka (Kei Eilanden op de Molukken).

Biobuddi is een opdrachtgever van Daddy. De bouwblokjes worden van schoon plastic vervaardigd. Hun nieuwe “groene” biobased speelgoed is afgeleid van planten. De verpakking, stickers, instructies en andere materialen die zij gebruiken, zijn ook milieuvriendelijk.

Aangezien de kinderen de toekomst zijn, hebben we de paud-leerlingen laten kennismaken met Biobuddi. We vinden het belangrijk dat zij op jonge leeftijd milieubewust worden gemaakt zodat ze in een schone omgeving kunnen spelen en leven. Plastic is funest want het vergaat niet! Dit betekent dat zwerfafval jaren blijft liggen in de natuur. Steeds vaker zien we aangespoeld plastic op stranden liggen. Voor dieren kan dit zelfs fatale gevolgen hebben. Dieren zien het verschil tussen voedsel en plastic niet waardoor zij kunnen stikken in plastic.

Haria heeft 7 pauds waarvan we er 3 hebben bezocht. Gemiddeld komen er 18 tot 30 kinderen naar een paud. We zijn op alle locaties met open armen ontvangen. De kinderen waren uitgelaten, nieuwsgierig wat we kwamen doen. En de leerkrachten waren ook blij verrast met onze komst. Ze werden van te voren door een collega geïnformeerd dat we een bezoek wilden komen brengen. De kleintjes konden niet wachten om met de bouwblokjes te spelen. Het was hartverwarmend om de kinderen te zien, de blije gezichten en de vele bedankjes die we kregen. Naast de bouwblokjes van Biobuddi hebben de 3 pauds ook een waterfilter gekregen. Fijn om te weten dat de spelende kinderen hun dorst kunnen lessen met schoon drinkwater.

Werka heeft 1 paud met 28 schoolgaande kinderen. Het gebouw grenst aan de kerk. Het heeft 1 grote ruimte waar de kinderen worden beziggehouden. En er is 1 ruimte voor de leerkrachten. Aangezien we  tegen de kerst zaten, hadden sommige ouders hun kinderen kerstvakantie gegeven. Maar omdat we er waren, werden de ouders verzocht om de kinderen naar de paud te brengen. Sommige kinderen hadden hun paud-uniform aan, de ander was op zijn/haar mooist gekleed. Daddy heeft net zoals in Haria tekst en uitleg gegeven over Biobuddi. Ook in Werka werd de donatie zeer gewaardeerd. Men was oprecht verrast en blij.

Namens alle paud-leerlingen van Haria en Werka danken we Biobuddi en het team voor hun donatie.

Biogroetjes,

Dad & Mar