Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Telefoon +31 641355519

 

Blog

Waterfilterproject / Reisverslagen  / 2018  / 2019 Werkvakantie – Terug naar Nederland

2019 Werkvakantie – Terug naar Nederland

ONDERWEG

De vlucht naar Amsterdam ging heel vlot. Ik heb weinig gemerkt van die 14 uur aan boord. Voor het slapen wilde ik een film kijken, dan zou ik daarna iets van 7 á 8 uur slaap kunnen hebben. Ik ging voor “Crazy Rich Asians”. Die wilde ik sowieso gaan kijken als we weer in Nederland zouden zijn. Leuke film, hilarische stukjes zitten er tussen en tegen het eind van de film voelde ik dat mijn ogenleden zwaar werden. Nadat ik de juiste houding had gevonden om te liggen, viel ik meteen in slaap. Het is zo heerlijk om languit te kunnen slapen tijdens zo’n lange vlucht. Na een paar uur schrok ik wakker want ik moest hoognodig naar de wc. Helaas kon ik het niet ophouden en het is natuurlijk slecht voor je blaas, liep ik half slapend naar het toilet. Ik zag dat Dad prinsheerlijk lag te slapen. Toen ik weer terugliep naar mijn stoel(en), ging niet veel later het licht aan. Ik dacht, wat krijgen we nou? Jammer dan, maar ik ga verder slapen. In mijn slaap hoorde ik gerommel, tafeltjes die werden uitgeklapt want het ontbijt werd geserveerd. My goodness, het was pas 05.30 uur in de ochtend en ik had niet echt veel zin in rijst op de vroege ochtend. Heb omdat ik toch een beetje trek had, nam ik alleen een bakje yoghurt en mini-croissantje. Daarna ben ik weer gaan slapen. Een half uur later werd ik wakker geschud door een lieftallige stewardess. Of ik rechtop kan zitten want we gaan zo landen. ?

Het was voor ons stervenskoud om 07.30 uur in de ochtend. Brrr, ik had geen jas bij me en wilde nadat we onze bagage hadden opgepikt, meteen door om een sjaal te kopen. Daddy laat zijn herfst/winterjas iedere vakantie naar Indonesië meereizen. Heel slim maar ik had gedacht om in Makassar nog iets van een dikke trui of winterjas te kopen bij TSM (Trans Studio Mall Makassar), waar ik niet aan toe ben gekomen. ? We hadden in Nederland van te voren een retourtje taxi geregeld bij Taxi 2 Airport. Helaas had de centrale de chauffeur om 07.30 uur laten komen terwijl we onze bagage nog moesten oppikken. Die Eppo heeft omdat hij een ritje kon maken naar de stad, een collega op ons afgestuurd. Het is goed gekomen maar het had wat soepeler kunnen gaan. Uiteindelijk waren we rond 09.00 uur thuis. Het eerste wat ik deed was de gaskachel meteen aanzetten. Onze post die door neeflief in de gaten is gehouden, had hij netjes geordend. We moesten even slikken want in Makassar was het 29 ℃ en bloedheet toen we vertrokken en we kwamen aan met -3 ℃. Koffietje doen en daarna de koffers uitpakken. Ik had intussen familie in Indonesië laten weten dat we safe and sound zijn gearriveerd in Amsterdam. In de middag had ik zowat geen vakantiegevoel meer. Alsof we niet weg zijn geweest.

Blij dat we heelhuids zijn aangekomen in Nederland. We dromen weer van een volgende werkvakantie en dan graag de nadruk op meer vakantie en iets minder werk. ?

Zwaai uit 020!

D&M ?