Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Telefoon +31 641355519

 

Blog

Waterfilterproject / Reisverslagen  / 2018  / 2018 Werkvakantie – Voorbereiding

2018 Werkvakantie – Voorbereiding

VOORBEREIDING

Onze tickets hadden we begin september geboekt en we keken er weer naar uit om naar de Molukken te gaan. Toen mijn vader mij vertelde over de status van het waterfilterproject voor Haria werd ik getriggerd. Ik wilde helpen om de pilot te doen slagen. Waarom niet een inzamelingsactie voeren en de waterfilters persoonlijk naar Haria brengen. We zijn er dan toch. Voor de mensen die dit project een warm hart toedragen, ook prettig om te weten dat hun donatie letterlijk naar de juiste bestemming word gebracht door ons. We hadden nog 3 weken te gaan om donateurs te werven. Ik noem de donateurs overigens liever liefkozend “charies” (afkomstig van charity) of “givers”. Want donateur klinkt best koud en kil.

Enfin, ik begon vrienden/innen, familieleden en collega’s te benaderen. Vorig jaar zat ik 5 maanden op een opdracht en kreeg ik voor dit project ook de nodige support.? Of social media haar krachten heeft laten zien, weet ik niet. Maar we hebben enkele posts geplaatst op Facebook en Instagram. En natuurlijk hebben we gemaild en geappt met onze potentiële charies/givers. Sommige donaties kwamen via via tot stand vanwege mond op mond “reclame”. Mijn schoolgaande nichtjes Rachelle (18) en Gaetana (15) hebben ook donateurs gezocht en met succes! Ze hebben ook van hun eigen centen een waterfilter gekocht. Ben supertrots op mijn meisjes. ? Als je op die leeftijd bekommert om het welzijn van je medemens, dan zit dit voor de toekomst wel goed.

Halverwege onze werving had ik een kennismaking met Tom Tehupuring van Stichting TitanE, een organisatie die samenwerkt met de lokale distributeur op Ambon. Stichting TitanE (betekent brug) is een landelijke vrijwilligersorganisatie in Nederland die zich inzet voor ‘Duurzame ontwikkeling & Armoedebestrijding’ op de Molukken. De organisatie heeft een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor de ondernemers/zelfstandigen die hebben gedoneerd, weet dat uw donatie belastingtechnisch aftrekbaar is. Het was een leuk gesprek en goed om te weten wie wie is. Per slot van rekening heb je met elkaar te maken. De basis moet goed zijn als je dit project samen wil laten slagen. Tom Tehupuring is de portefeuillehouder van hernieuwbare technieken. Hier moet u denken aan o.a. zonnepanelen, waterfilters. Hij zorgt dat alle communicatie vanuit Nederland met de locals op de Molukken soepel verloopt en ziet er op toe dat alles tot in de puntjes klopt.

Er kwam meer werk om de hoek kijken dan gedacht. Wat begon met een spontane actie, mondde uit tot serieuze aantallen waterfilters. Stilletjes hoopte ik op 50 stuks maar na 1.5 week merkte ik dat we al bijna tegen de 40 stuks zaten. Iedere keer meldde ik netjes richting TitanE dat er weer donaties zouden komen van meneer of mevrouw X. Ik ben een dromer, hou van doorpakken en zette de lat wat hoger. Wat nou als we 70 waterfilters bij elkaar konden krijgen? Daddy maakte een mooie flyer om het project extra te laten shinen. En het heeft geholpen, dat kan ik wel stellen. Een dag voor vertrek zaten we tegen de 115 waterfilters. Het was meer dan ik hoopte en onze reis kon wat mij betreft niet meer stuk. Wat geweldig om zo aan je reis te beginnen. Het geeft je een kick, de adrenaline en dankbaarheid gieren door je lijf. Met de 49 reeds gedoneerde waterfilters en de 115 stuks die onze charies/givers hadden gedoneerd, was de eindstand echter niet 200. Ik wist dat mijn moeder bezig was met een actie en hoopte dat haar inzamelingsactie ook een mooie opbrengst zou opleveren. Later zou blijken dat de donaties bleven binnenstromen toen we in Indonesië waren.

“Believe you can and you are half way there”

Daddy & Marga