Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Telefoon +31 641355519

 

Blog

Waterfilterproject / Reisverslagen  / 2018  / 2018 Werkvakantie – Ambon

2018 Werkvakantie – Ambon

AMBON

Aangezien 16 november de geboortedag van Daddy is, vroeg de familie of we na zijn verjaardag pas naar Maluku konden gaan. Want ze wilden zijn Bday samen met ons vieren.? Natuurlijk geen probleem. Dit hadden we zelf ook voor ogen om na een week Makassar richting Maluku te vertrekken. 

Novi boekte onze vlucht naar Ambon via Traveloka. Maluku is a fact, maandag 19 november gaan we vliegen. De tickets waren duurder dan we gewend zijn. Lion was niet zo lang geleden neergestort en hierdoor durfde zowat niemand meer met de low-budget airline te vliegen.✈️ Veel mensen gingen massaal Garuda boeken. En tja, Garuda kan de prijzen dan net zo duur maken als ze willen. Want er word toch wel geboekt na een Lion-drama.

De vlucht vanaf Makassar naar Ambon duurt 1.5 uur. Onze ervaring met Garuda is tot op heden top hoor! We vinden hun service uitstekend, het grondpersoneel en cabin-crew is altijd vriendelijk en werken goed mee als je verzoeknummertjes hebt. Ik weet niet hoor, ben een voorstander van goede service maar om 05.00 uur een warme maaltijd? Hahaha, nee dank je, ik doe liever nog een dutje. 

Bij aankomst werden we door nichtje Bidres en haar broer Gerry opgehaald. De planning was om een week bij mijn oom en tante te slapen voordat we Haria zouden aandoen. We werden met open armen ontvangen maar omdat we het een en ander moesten doen voor het project, voelde ik me bij voorbaat al bezwaard.

Maar mijn tante wuifde mijn bezwaren weg en zei dat we gewoon onze dingen moesten doen. Het werd alsnog een lange dag voor me. Ik had me voorgenomen om in de middag een powernap te doen en dat lukte aardig goed. Toen ik wakker werd, voelde ik me herboren en kon ik de wereld weer aan.? In de avond bleef ik hangen en kletsen met mijn oom en tante. Daddy was in geen velden of wegen meer te bekennen. Hij was in dromenland. Uiteindelijk ging ik Daddy om 02.30 uur vergezellen.

Conley Pattiasina is de onafhankelijke distributeur van de waterfilters op Ambon. Hij werkt onder de naam Mata Air Maluku (vrij vertaald Waterbron Maluku). Conley heeft in de jaren 90 gedurende de onrusten op de Molukken een jaar in Nederland (Elst) gewoond. Hij is een gedreven harde werker die plezier heeft in zijn werk. Als er families in Nederland een waterfilter hebben gekocht voor familie op Ambon, Ceram, Haruku of Saparua, dan plaatst hij het persoonlijk bij de mensen thuis. Hij geeft een demo, legt uit hoe ze de waterfilter moeten onderhouden en laat zien wanneer de tulip toe is aan vervanging. Waterfilters zijn zijn expertise. Conley kwam dinsdag 20 november bij ons aan voor een kennismaking. Een zeer vriendelijke man met humor. Heel blij met de pilot van Haria want voor hem betekent dit een grote afname en inkomsten. We besloten om 27 november met de kapal cepat (ferry) naar Haria de oversteek te maken vanuit Tulehu. Het was de bedoeling om een dag eerder te gaan maar 26 november is de geboortedag van Conley. En hij wilde met zijn gezin zijn verjaardag in het klein vieren. Ook goed, de waterfilters lopen niet weg. Ondertussen zou Conley zijn contactpersoon in Haria informeren over onze komst.

“You don’t need a reason to help people”

D&Mx